SES is 3D-Logic Directional HAHZ Drilling Software
about SE
SES icon
SES icon
 
 

SES LICENSING

SES LICENSE FORMATS

Multiple license formats are available to optimize your needs.

MS

(MS) Machine-Specific License

    License activation configured for each physical computer

    2-for-1 for first funded license

    No hardware required

FD

(FD) Flash-Drive License

    Provided flash drive attached to physical USB port

    Fully network & computer independent

    Maximum license portability

FN

(FN) Floating-Network License

    Limited concurrent use & compatible with Citrix/Virtual

    License manager on network drive for LAN/WAN access

    Away from net? Temporary license check-out supported!

MP

(MP) Magic-Password License

    Emergencies & mass training

    Unlimited number of users

    No hardware required

 

SES FEATURE OPTIONS

Three funded feature options are available: Guidance & Geosteering, Geosteering, and Basic. Feature details are here.

Feature Options 

 

┌─  Main Features  ─┐

Free Basic Geosteering Guidance and Geosteering
FREE BASIC GEOSTEERING GUIDANCE & GEOSTEERING
3D Planner & Surveys check check check check
Geologic model via 3D GRID Data, THD, 3D Viewer, File Drag/Drop   check check check
Technical Geosteering &

Advanced Cross Sections

    check check
WITSML Data Flow, Dir. Steering Guidance, Logos       check

 

SES LICENSE RENTAL PRICE

Eighty percent (80%) of license rental payments credits toward purchase-status licensing. Multi-month license rental is paid in full within thirty (30) days from term start.

Feature Option RENTAL (US$)
Geosteering GEOSTEERING

1-Mo $995/month    

2-Mo $900/month    

3-Mo $800/month    

6-Mo $700/month    

12-Mo $600/month    

Guidance and Geosteering GUIDANCE & GEOSTEERING

1-Mo $1200/month    

2-Mo $1100/month    

3-Mo $1000/month    

06-Mo $900/month    

12-Mo $800/month    

 

SES LICENSE PURCHASE PRICE WITH ANNUAL MAINTENANCE

Geosteering GEOSTEERING Volume License Purchase-Status Pricing

Tier

#

License

#

Cost per

License (USD)

Total #

Licenses

License

Discount

One-time Total

Purchase Cost

Annual

Main. Fee

1 1 $20000 1 0% $20000 $2600
2 2 $16000 2 20% $36000 $4600
3 3-4 $15000 4 25% $66000 $8500
4 5-7 $14000 7 30% $108000 $13800
5 8-12 $13000 12 35% $173000 $21900
6 13-20 $12000 20 40% $269000 $33800
7 21-33 $11000 33 45% $412000 $51500
8 >=34 $8000 N/A 60% N/A $1500/lic

A Tier-8-Entrance license purchase order receives an additional 50% discount to invoice total.

 >>> Geosteering Feature Option - Purchase Price EXAMPLES

The following examples exclude any applicable credit, which may have accumulated from license rental prior to purchase.

  • Example #1: My company needs SES on 2 fixed computers. What is the purchase price if I choose the Machine-Specific license format?

    • Answer. 20000 (for 1st) + 0 (for 2nd) = $20000 for 1 license (2 fixed computers)

  • Example #2: My company needs 1 Floating-Network license and 1 Flash-Drive license. What is the purchase price?

    • Answer. 20000 (for #1) + 16000 (for #2) = $36000 for 2 licenses

  • Example #3: My company needs 3 licenses and in the future we may want to change the license format(s). What is the purchase price and license format change fee?

    • Answer. 36000 + 1*15000 = $51000 for 3 licenses; $0 to change license formats

  • Example #4: My company needs 8 Floating-Network licenses and 2 Flash-Drive licenses. What is the purchase price?

    • Answer. 108000 + 3*13000 = $147000 for 10 licenses

  • Example #5: My company purchased 6 licenses last year and now this year we need to purchase 2 additional licenses. What is the purchase price of the 2 new licenses?

    • Answer. 14000 (for #7) + 13000 (for #8) = $27000 for 2 additional licenses

  • Example #6: My company owns 6 licenses (Tier 4). What is the annual maintenance fee?

    • Answer. $13800 (for 5, 6, or 7 licenses - Tier 4)

  • Example #7: My company owns 20 purchase-status 'G' licenses. What is the price to purchase 15 additional licenses, resulting in 35 total (Tier 8)?

    • Answer. (13*11000 + 2*8000) * 50% = $79500 for 15 additional licenses

  • Example #8: My company purchased 2 Geosteering licenses last year, and now we want to convert those licenses to Guidance & Geosteering. What is the upgrade purchase price of these 2 licenses?

    • Answer. 42000 - 36000 = $6000 to upgrade 2 licenses

Guidance and Geosteering GUIDANCE & GEOSTEERING Volume License Purchase-Status Pricing

Tier

#

License

#

Cost per

License (USD)

Total #

Licenses

License

Discount

One-time Total

Purchase Cost

Annual

Main. Fee

1 1 $23000 1 0% $23000 $3000
2 2 $19000 2 17% $42000 $5400
3 3-4 $18000 4 22% $78000 $10000
4 5-7 $17000 7 26% $129000 $16400
5 8-12 $16000 12 30% $209000 $26500
6 13-20 $15000 20 35% $329000 $41400
7 21-33 $14000 33 39% $511000 $63800
8 >=34 $9500 N/A 59% N/A $1800/lic

A Tier-8-Entrance license purchase order receives an additional 50% discount to invoice total.

 >>> Guidance & Geosteering Feature Option - Purchase Price EXAMPLES

The following example excludes any applicable credit, which may have accumulated from license rental prior to purchase.

  • Example #9: My company needs 3 Flash-Drive licenses with Guidance & Geosteering Feature Option. What is the purchase price?

    • Answer. 42000 + 1*18000 = $60000 for 3 licenses

  • Example #10: My company needs 35 'G&G' licenses. What is the purchase price?

    • Answer. (511000 + 2*9500) * 50% = $265000 for 35 licenses

Basic BASIC Feature Option Pricing

The rental price is $200/month. The purchase price is $4000 per license with $500 annual maintenance fee.


SES REPORT SERVICE

SES Report Service is an optional report distribution platform that's mobile/desktop-friendly and enables unobtrusive reporting in less time for geosteering report creators and consumers. Report viewing simply requires a browser and internet access. A fully-included/non-service-use feature can also create a current-TD snapshot of "all digits" and auto-generate image files for proprietary reporting systems.

Report Service usage is measured in broadcast well-days. A broadcast well-day is a unique date when data for a single well are sent to the service by a report creator. Report consumption is unlimited. SES licensing includes significant broadcast well-day use at no-extra-charge (additional use is priced as shown in the table below). The annual included-use quantity is per Licensee company per calendar year on a use-it-or-lose-it basis.

Feature Option Licensee Type WELL-DAYS INCLUDED/YEAR THEREAFTER (US$)
Geosteering GEOSTEERING 3000 $5/Well-Day
Guidance and Geosteering GUIDANCE & GEOSTEERING 9000 $2/Well-Day

 


All SES licensing includes:

There is no year-one annual maintenance fee (AMF)! J However, payment of AMF is required annually starting at year two to renew/retain the license.

SES is not subject to sale but to licensing only. SES is a property of Stoner Engineering LLC and is protected by copyright and international copyright together with other legal regulations protecting the intellectual property.

United States law imposes restrictions on the destinations to which SES can be exported or reexported (i.e., shipped from one foreign country to another after initial export from the United States.) The United States has imposed trade embargoes on Iran, North Korea, Sudan, and Syria. Persons located in any of these embargoed countries and prohibited persons under the Export Administration Regulations are NOT permitted to download or use SES.

  arrow_upward         home         announcement         contact_phone

  Copyright 1999-2019 Stoner Engineering LLC. All rights reserved. Privacy Policy.

makinhole.com